פיצה מהירה ללא שמרים – שרק אימהות (או אבות, יחידי סגולה) יעריכו.

...חזרנו מהגן....שיחקנו קצת, ציירנו קצת ו.....הינה הגיעה השעה 17:00 ואז מתחיל אותו הפזמון....אני מתחילה לחשוב לעצמי "מה נכין היום - ארוחת ערב?".

שכבר נמאס מהטוסט, ביצים עם ירקות ופסטה..... ובא לי לחדש......בינינו זה בדרך כלל נשאר אותו הדבר וחוזר חלילה. אבל בכל זאת.... לאלו שלא התייאשו ולאלו שרוצים לשדרג את תפריט ארוחת הערב לילדים וקצת גם לפנק. הכתבה הזו בשבילכם.

סיפור המתכון הגיע בעקבות מתנה שקיבלתי באחד החגים מדודי היקר (תודה, תודה). הוא קנה לי אבן לפיצה עם גלגלת חיתוך. זה ישמע קצת טיפשי..... תמיד רציתי לקנות לי כזה אבל התקמצנתי.... אמרתי לעצמי נו באמת...זה יהיה מאותם הדברים שקונים כי זה ממש מפתה ובסוף זה מעלה אבק..... אז מזל שעשו את הבחירה בשבילי....

או אז... נכנס בי החיידק של להכין "פיצה ביתית".... (כי יש את האבן, מה, לא נשתמש?!).

בחיפושיי אחר "מתכון קל" לפיצה ביתית, נתקלתי במתכון פשוט ביותר לפיצה שלא תאמינו. המתכון כמובן שודרג ומשתנה בכל פעם מחדש. הוא אינו מצריך שמרים (או אפילו את האבן שקיבלתי במתנה), המצרכים הנדרשים הם בדרך כלל דברים שיש בבית....וכל אחת יכולה, בחיי!!!

לבצק:

3 כוסות קמח רגיל (עדיף מנופה, ואם ממש בא להשתדרג, תשתמשו בקמח לפיצה של שטיבל).

1.5 כפיות אבקת אפיה

כפית מלח

2 כפות שמן זית

¼ כוס חלב

250 גרם גבינה לבנה/יוגורט

רוטב:

2 רסק עגבניות – 200 גרם (או אפילו רוטב פיצה מוכן מצנצנת או אי ממש בא לכן תכינו לבד..)

כפית שמן זית

2 שום קצוץ דק או כתוש (מה שאוהבים, אפשר אפילו אבקה)

אורגנו

מלח

פלפל

מלמעלה לפזר גבינה מפוררת מוצרלה או גבינה צהובה

לשדרוג המנה:

עלי בזיליקום, זיתים, פטריות או כל דבר אחר שילדכם אוהבים...

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או שמים אבן לפיצה בתבנית התנור.

מערבבים את חומרי הבצק במיקסר או לשים בידיים, מעבדים טוב (הבצק יוצא קצת אלסטי וזה בסדר כי התוצאה הסופית שווה ביותר). מרדדים לעיגול/מרובע מה שבא.... ושמניחים על התבנית/האבן.

מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש, למשך כ-10 דקות עד שמתחיל להשחים (רצוי שהבצק "יבלה" קצת זמן לבד בתנור כי אז הוא נאפה קצת ויוצא קריספי... משך האפייה של הרוטב עם הגבינה, שמגיע לאחר מכן, לא מספיק בעצמו להפוך את הבצק לחום וקריספי) – זה טיפ שקיבלתי, מאמא של חברה של הבת שלי, מהגן, והיא איטלקיה אז תנסו!

בנתיים מכינים את הרוטב והתוספות ושמים בצד.

מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור ושמים עליו (אין צורך לחכות שיתקרר ואפילו רצוי שלא), את הרוטב – מורחים אותו על כל הבצק (כמעט-למעט הקצה) להשתדל לא לשמים יותר מדי וכמה שיותר בשכבה אחידה.

שלב הגבינה – מפזרים את הגבינה שבחרתם (אפשר גם לשלב) על כל הפיצה (לא להותיר מקומות קרחים) והתוספות אם בא לכם ומכניסים לתנור.

הפיצה מוכנה קצת לפני שהגבינה מתקשה.....נתון לשיקול דעתכם.

בתאבון !